Hideg időben készítsünk menedéket

2023.02.10. 17:00

Vénusz és Jupiter gazdit keres

Ezúttal nem csillagvizsgálásra hívjuk az olvasókat, hanem kettő aranyos cicának keresünk gazdit a Bársonytalp Zala Egyesület kis védencei közül.

Mozsár Eszter

Forrás: Bársonytalp Zala Egyesület

A testvérpár elválaszthatatlan, így jó lenne, ha együtt fogadnák őket örökbe, legalábbis ideiglenes otthonukban így élnek. Folyton egymást keresik, kicsit félénkebbek, lassabban oldódnak, mint az átlag, de bújósak.

„Vénusz, a különleges arcú leányka és Jupiter, a fekete kandúrka. Megtalálásukkor Vénusz egyik szeme beteg volt, sokáig kezeltük, de eredménytelenül, ezért sajnos el kellett távolítani. A mozgásban, tájékozódásban egyáltalán nem zavarja, de mivel a periférikus látása romlott, csak benti tartás jöhet nála szóba. Imádnak ölben lenni, játékosak, a fekete Jupiter túlságosan is, ezért kicsi gyerek mellé nem ajánljuk. Mindketten átestek az ivartalanításon, úgyhogy az új gazdinak ezzel már nem kell foglalkoznia.”

Az egyesület és minden felelős állattartó az ivartalanításra buzdít, különösen fontos ez még a párzási időszak előtt.

A hidegre való tekintettel pedig ismét ötleteket szeretnénk nyújtani praktikus cicamenedék építéséhez, e témában írt cikkünket itt találja:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában