Testben és lélekben is megerősödhetünk

2023.02.21. 10:30

Újra miséznek a keszthelyi kórházkápolnában

Ismét tartanak szentmiséket a keszthelyi kórház kápolnájában, ahol a koronavírus miatt az elmúlt években nem voltak szertartások.

Péter B. Árpád

Mezei András: A betegek kenete gyógyító hatású, lelkileg és testileg is megerősödhetünk

Fotó: Halász Gábor

A betegek világnapja alkalmából mutattak be újra szentmisét a 2020-ban felszentelt Via Dolorosa kórházkápolnában, amelyben mostantól szombatonként 15 órakor várják a híveket.

Szent II. János Pál kezdeményezésére 1993 óta február 11.-e a betegek világnapja, arra emlékezve, hogy 1858-ban ezen a napon jelent meg a Szűzanya Soubirous Bernadettnek, egy 14 éves francia lánynak Lourdes-ban, ahol egy nappal később csodatevő forrás fakadt.

Lourdes-ot évente több mint félmillió zarándok keresi fel, és a hivatalos feljegyzések szerint több ezerre tehető a természetes módon meg nem magyarázható gyógyulások száma.

Mezei András kórházlelkész, a Kis Szent Teréz-bazilika plébánosa most arról beszélt, az évfordulón hagyományosan kiszolgáltatják a betegek kenetét, amelyet az egyházjog 60 éves kor felett évente egy alkalommal javasol, ám fiataloknak is ajánlják, például operáció előtt.

– Ezt bárki kérheti, aki kegyelmi állapotban van – fogalmazott András atya –, tehát római katolikus, és ha súlyos bűne volt, előtte elvégezte a szentgyónást. A betegek kenete gyógyító hatású, s bár sokan összetévesztik az utolsó kenettel, fontos leszögezni: nem arról van szó. Ennek hatására lelkileg és testileg megerősödhetünk, és számos csodás gyógyulást is feljegyeztek már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában