Együttműködés

2023.02.22. 18:00

Önkormányzati ülést tartottak Lentiben

Helyettesítéssel látják el a háziorvosi feladatokat április 1-től az 1. számú körzetben átmenetileg, egyebek mellett erről is döntöttek a képviselők a szerdai önkormányzati ülésen.

Korosa Titanilla

Mint arról már korábban beszámoltunk, dr. Völgyi Edina, az 1. számú körzet háziorvos tavaly októberben kezdeményezte a feladat ellátási szerződése megszüntetését, a háziorvosi teendőket így csak március 31-ig végzi. Ezt követően az önkormányzatnak kell a feladat ellátásáról gondoskodnia. A képviselő-testület arról döntött az ülésen, hogy április 1-től ezév szeptember 30-ig dr. Seresné dr. Pirkhoffer Katalin háziorvos, aki jelenleg a 2. számú i körzetben rendelkezik praxisjoggal, látja el a feladatot helyettesítéssel. A doktornő az 1. számú körzetben heti 5 napon 2-2 óra rendelési időben fogadja az oda tartozó betegeket.

Tárgyalták a képviselők a helyi települési értéktár bizottság elmúlt évre vonatkozó beszámolóját is. Ezzel kapcsolatban az ülésen elhangzott, hogy a bizottság jó együttműködést alakított ki a városi könyvtárral az elmúlt időszakban, több fotókiállítás összeállítását végezték közösen. Nagy hangsúlyt fektetnek emellett a várostörténti előadások, vetítések megtartására, illetve a város iskoláiban is jelen vannak, szerveznek ismeretterjesztő foglalkozásokat, hogy az ifjúság minél többet megtudjon szűkebb és tágabb lakóhelyéről egyaránt. 

Elfogadták az ülésen továbbá a Városi Könyvtár Lenti 2023-ra vonatkozó munkatervét, illetve szervezeti és működési szabályzatának módosítását. Utóbbi új szolgáltatások bevezetése okán vált szükségessé, eszerint a könyvek, könyvtári dokumentumok mellett már társasjátékokat is lehet kölcsönözni az intézményből, az irodai szolgáltatásokat nagyobb, közösségi körben vehetők igénybe, illetve megszüntetnék a fiókkönyvtári ellátást annak kihasználatlansága miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában