Döntöttek a sírhelyek költségeiről is

2023.02.24. 15:30

Keszthely változatlanul támogatja a helyi vállalkozókat

A város továbbra is támogatja a helyi vállalkozásokat – fogalmazott a testületi ülést követő sajtótájékoztatóján Manninger Jenő, Keszthely polgármestere, aki azt is bejelentette: a jövőben a sírhelymegváltás költsége is maximum az infláció mértékével emelkedhet.

Péter B. Árpád

Manninger Jenő: Csatlakozva a Petőfi 200 emlékévhez, szobrot állítatnánk a költő és keszthelyi származású felesége, Szendrey Júlia tiszteletére

Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A grémium – Raffai-Réz Ildikó bizottsági elnök javaslatára –, módosította a közterületekről és a temetkezések rendjéről szóló rendeletét. A sírhelyek újraváltását illetően – mint ahogyan a többi szolgáltatás esetében is – maximum „infláció körüli díjemelést alkalmazunk a jövőben”, ismertette Manninger Jenő.

A testület továbbra is támogatja a keszthelyi vállalkozókat, ennek jegyében a képviselők csökkentették a téli időszakra vonatkozó területhasználati díjat, jelentette be a polgármester, hozzátéve: ezzel is segíteni szeretnék az üzleteket, vendéglátóhelyeket, „hogy nagyobb eséllyel nyitva maradjanak”.

Keszthely több pályázatot bead a közeljövőben. Például a Csengey Dénes sétányon zöldterület-fejlesztést terveznek, illetve közösségi tereket alakítanak majd ki. A Balaton Fejlesztési Tanács kiírásán való induláshoz szükséges önerőt most biztosította a grémium.

– Arról is döntöttünk, hogy a Reischl (korábban Sörház) utcában, a családdal együttműködve emléktáblát állítunk Reischl Imre tiszteletére, aki Keszthely történelmének egyik legjelentősebb alakja volt – mondta Manninger Jenő, majd arról beszélt: csatlakozva a Petőfi 200 emlékévhez, szobrot készíttetnek a költő és keszthelyi származású felesége, Szendrey Júlia tiszteletére. Most ennek előkészítésére kapott felhatalmazást a testülettől a városvezető.

A képviselők úgy döntöttek: az önkormányzat támogatja a május 11-14. közötti, a Georgikon campus által rendezendő agroturisztikai találkozót. Az önkormányzat egymillió forintot biztosít, hogy hozzájáruljon a programhoz, „hiszen szeretnénk, ha az agroturisztika jelentős szerepet kapna az egyetemen”, szögezte le Manninger Jenő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában