Orvosi ügyelet

2023.02.21. 07:10

Dráguló buszjegyek, halasztott fejlesztések Zalaegerszegen

Folytatódik az államosítás, újabb intézményt vesznek el az önkormányzatoktól – ezt az orvosi ügyeleti rendszer átalakítása kapcsán fogalmazta meg a múlt szerdai közgyűlés döntéseit értékelő sajtótájékoztatóján a Tiéd a Város önkormányzati képviselőcsoport vezetője, Keresztes Csaba. Az idei költségvetés tárgyalásakor került szóba az említett változás, mert az önkormányzat már csak 8 hónapig finanszírozza ezt a szolgáltatást.

Arany Gábor

– A 2023-ra elfogadott 57,5 milliárd forintos zalaegerszegi költségvetési főösszeg sokkal kisebb a tavalyinál, ennek oka a kevesebb beruházás – mondta. – Nehéz év vár a városra és az országra a kormány elhibázott gazdaság- és külpolitikája miatt – szögezte le Keresztes Csaba. Közölte: sok uniós támogatás nem érkezik meg, beruházások maradnak el. Zalaegerszegen nem épül új városi sportcsarnok, a régi felújításának tervei készülhetnek el. Halasztást szenved a színház átépítése, és az intézmény a novemberi 44,7 millió forintos támogatása után most 25 millió forintos hitelt is kapott a várostól. 

Góra Balázs frakcióvezető-helyettes az új buszmenetrend kapcsán említette meg, hogy 14 százalékos díjemelés is következik. Hozzátette, a bevételek növelése érdekében tárgyalni kellene a nagy cégekkel, hogy a munkába járáshoz minél többen vegyék igénybe a helyi járatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában