Telepítés

2023.02.26. 14:00

Balatoni sudár és spanyol mintázatú ponty került a nagykanizsai Csónakázó-tóba (galéria, videó)

Benedek Bálint

Simon Barnabás és Szépligeti Ferenc halőrök büszkék az év első haltelepítésére

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Háromnyaras korosztályú pontyokat telepített a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) pénteken a nagykanizsai Csónakázó-tóba. Az idei első, 3,5 tonna tömegű szállítmány a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. buzsáki telepéről érkezett a már megszokott kiváló minőségben.

Fotós: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A MOHOSZ halőre, Szépligeti Ferenc a helyszínen elmondta: jellemzően balatoni sudár egyedekből álló rakomány között jó néhány úgynevezett spanyol mintázatú ponty is került a tóba. Néhány érdeklődő horgásztársuk a helyszínen követte nyomon a telepítést, s elégedettségüknek adtak hangot. Az elmúlt napok kiváló fogási lehetőségeit tovább erősítendő a telepítést követően ezúttal nem lépett életbe horgásztilalom. Az elmúlt két évben, amióta a MOHOSZ a tó halgazdája, minden évben több mint 11 tonna pontyot telepített a tóba, mellyel jelentősen növelte a halállományt.

Fotós: Szakony Attila / Zalai Hírlap

- Jó hír még a sporttársaknak, hogy az idei évben a horgászegyesületek 15 rendezvényt jelentettek be a Csónakázó-tóhoz - folytatta Szépligeti Ferenc. - Lesznek szakági viadalok, a pontyfogó kupa például olyan népszerű, hogy több jelentkezést nem fogadhatunk. A gyerekek mindig izgatottan várják a gyermeknapi horgászversenyt és a nyári tábort, mindkettőt megtartjuk.

Az első eseményre sem kell sokat várni, hiszen március 15-én szerdán Feeder kupát tartunk, mint ismert a feeder módszer napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő horgásztechnikája. Sőt utóbbi szakágban az idén Nagykanizsa országos bajnoki helyszín lesz, vagyis a 8. Method Feeder országos bajnokság egyik selejtezőjét május 6-án a Csónakázó-tónál tartják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában