Pénzadományokkal lehet egyelőre segíteni

2023.02.07. 16:01

A Magyar Vöröskereszt is támogatja a földrengés áldozatait

A Magyar Vöröskereszt pénzadományokat gyűjt a Törökországot és Szíriát sújtó földrengés áldozatainak megsegítésére. A hazai humanitárius szervezet a Nemzetközi Vöröskereszt és a Vörösfélhold Mozgalom tagjaként nyújt segítséget a török-szír határtérséget sújtó földrengések károsultjainak – tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.

Mozsár Eszter

Dr. Baracskai Józsefné és Ambrus Gáborné tavalyi felvételünkön, amikor a zalaegerszegi raktárban állították össze az egységcsomagokat az ukrán menekülteknek

Fotó: ZH-Archívum/Pezzetta Umberto

A Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezetének igazgatója, Baracskai Józsefné portálunknak elmondta, az adománygyűjtés mellett a Magyar Vöröskereszt önkénteseiből álló H-HERO egészségügyi alakulat már készenlétben áll, hogy szükség esetén csatlakozzon a mentést követő egészségügyi feladatok ellátására. Összecsomagolták a tábori ágyakat, kötszereket, ivóvizet, a műtétekhez szükséges eszközöket, mondta az igazgató. Az orvosokból, ápolókból, továbbá más egészségügyi és logisztikai szakemberekből álló egység önkéntes tagjai legutóbb a magyar-ukrán határon teljesítettek szolgálatot, ahogy annak idején a megyei szervezet is kivette részét a humanitárius segítségből.

Baracskai Józsefné hozzátette, egyelőre célszerű pénzzel segíteni, amint konkrét jelzést kapnak, akkor azonnal megkezdi a tárgyi adományok gyűjtést a megyei szervezet is. Várhatóan meleg takarókra, speciális egészségügyi eszközökre, gyógyszerekre lesz elsősorban szükség, illetve a későbbiekben ruházatra, tartós élelmiszerre.

Közvetlen segítség a földrengés miatt bajba jutottaknak

Belföldi átutalás esetén: 

- Bankszámlaszám: 10405004-00026548-00000009

- Közlemény: török-szír földrengés

Külföldről történő átutalásnál:

- IBAN szám: HU32 1040 5004 0002 6548 0000 0009

- Swift kód: OKHBHUHB

- Bank neve: K&H Bank Zrt.

- Bank címe: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.

- Közlemény: török-szír földrengés

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában