Kertmoziból közösségi tér

2023.02.14. 19:00

A balatonfenyvesi önkormányzat tartott lakossági fórumot Nagykanizsán

A koronavírus-járvány miatti két év kényszerszünet után ismét lakossági fórumot tartott a nyaralótulajdonosok számára a balatonfenyvesi önkormányzat kedden a Vasemberházban.

Pásztor András

Lombár Gábor a tervezett fejlesztésekről is beszélt

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Mint azt Lombár Gábor, a somogyi üdülőfalu polgármestere elmondta: szeretnék szorosabbra fűzni a kapcsolatot azokkal a városokkal, melynek lakói Balatonfenyvesen rendelkeznek nyaralóingatlannal, ezért a jövőben kulturális csoportokat vagy akár az önkormányzat vezetőit látnák vendégül a Balaton-parti településen.

Lombár Gábor az idei évre tervezett fejlesztésekről szólva elárulta: lassan befejeződik a településen az optikai kábel fektetése, ami lehetővé teszi a gyors internet csatlakozást az ingatlanokban. Emellett pályázati forrásból elkezdődik a kertmozi épületének felújítása és közösségi térré való átalakítása is. Szintén komoly beruházás lesz a fenyvesi vasútállomás átfogó rekonstrukciója, a munka februárban kezdődik.

– Néhány adóváltozásról is szólnom kell, az építményadó négyzetméterenként 700 forintól 900 forintra emelkedett a nyaralóingatlanok esetében, az idegenforgalmi adó 400 forintról 500 forintra nőtt, míg a kommunális adó mértéke az eddigi éves 6000 forint helyett, 10 ezer forintra változott – jelezte a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában