Négy év alatt tovább bővült, szépült az épület

2023.01.12. 12:00

Online kiadvány a kézműves ház felújításáról

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, ideiglenesen bezárt a Keresztury Dezső VMK intézményegysége, a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház. A munkatársak azonban nem hagyják élmény nélkül az érdeklődőket, ugyanis a művelődési központ weboldalán időnként online vitrinkiállításokkal, az év ünnepköreihez köthető ismeretterjesztő, játékos kiadványokkal jelennek meg.

Mozsár Eszter

A nyílászárók cseréje előtt a régi épület földszinti része.

Legutóbb az adventi készülődésben segítettek, most pedig az alkotóház utóbbi néhány évének nagy változásait mutatják be lapozható kiadvány formájában. Prokné Tirner Gyöngyi intézményegység-vezető – aki egyben a kiadvány szerzője és szerkesztője – portálunk érdeklődésére elmondta: ez az átfogó áttekintés szintén a Csoóri Sándor Alap támogatásának köszönhetően valósult meg. Hozzátette, örömmel elevenítették fel az elmúlt négy esztendőt, ami alatt látványos változáson ment át a ház. Nemcsak bővült, hanem kívül-belül teljesen megújult. „A Gébárti Kézművesek Háza 1982-től városi fenntartásban működik a mindenkori városi művelődési központ intézményegységeként. Létrejöttét az akkori városvezetésnek és a Zala Megyei Népművészeti Egyesületnek köszönheti, mely szervezet tevékenységének azóta is helyszíne” – olvasható a bevezetőben, majd a továbbiakban nyomon követhetjük az önkéntes munkák sorát, valamint az állami, önkormányzati támogatásoknak köszönhetően a házat megóvó tetőzetnek és nyílászáróknak a cseréjét, illetve a régi házrész villamosvezetékeinek és világításának modernizálását. A ház történetének kiemelkedő állomása 2019 augusztusa volt, amikor átadták az új épületszárnyat.

A nyílászárók cseréje után

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában