Tarnóczky Attilára emlékeztek

2023.01.11. 16:00

Lokálpatrióta séta a néhai díszpolgár útvonalán

A Tarnóczky Attila asztaltársaság Czupi Gyula, a Halis-könyvtár igazgatójának vezetésével kedden a szervezet névadójának tiszteletére emlékező sétát szervezett. A rövid túra a Széchenyi téren található lámpa alól indult és a Plakátházig tartott.

Benedek Bálint

A lokálpatriótákból álló asztaltársaság a Tarnóczky-hagyatékra emlékezett a sétával

Fotó: Szakony Attila

Az összejövetel résztvevői a lámpagyújtókra emlékeztető olajlámpánál gyülekeztek, melyet még 2009-ben állíttatott Tarnóczky Attila helytörténész. Czupi Gyula a helyszínen elmondta: a Tarnóczky-hagyaték ápolását az 1988 óta működő asztaltársaság (mely halála után vette fel legjobb tagja nevét) fontos feladatának tartja. A lámpa jó példát mutat, ugyanis a tér felújítása, modernizálása után felújítva került vissza. A séta ezen felül felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy Tarnóczky Attila mennyi értéket tartott számon és gondozott a városban.  A sorban említhetők például a különféle városi udvarok megnevezéseit őrző táblácskák.

- Ezek nagyobbik hányada nincs meg, az előzetes felmérések alapján a 13 megnevezésből mindössze négy van a helyén - fogalmazott. - A többi valószínűleg az átalakítások során tűnt el. Reméljük, ezzel az akcióval felhívhatjuk a figyelmet, milyen jó lenne, ha Nagykanizsa díszpolgárának emlékét azzal is őriznénk, ha az általa kezdeményezett jó ügyeket folytathatnánk. Ezért választottuk a névnapjához közeli időpontot, és a kedvenc útvonalát, amit ő oly sokszor bejárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában