Oklevelet kaptak

2023.01.31. 13:00

Kilenc civil egyesület jubilál idén Zalakaroson (videó)

Civil szervezetek vezetőit köszöntötte hétfőn Novák Ferenc polgármester a település Civilházában. Az eseményen a jubileumukat az idén ünneplő kilenc szervezet képviselőjét és vezetőjét oklevéllel ismerték el.

Benedek Bálint

Az idén jubileumot ünneplő civil szervezetek vezetői, a polgármester társaságában, ülnek, balról: Grófné Csatos Andrea, Novák Ferenc, Tarnai Lászlóné. Állnak: Horváth József, Tatár Csaba, Ódor László, Czimondor Nándor alpolgármester, Bognár Ottó Péter, Végh Andor. A képről hiányzik: Virág Ernő

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az idei évben minden eddiginél több civil szervezet ünnepli a jubileumát. Tíz éve alakult a Zalakarosi Kulturális Egyesület és a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft., valamint 15 éves a Zalakarosi Turisztikai Egyesület, a Zalakaros és Térsége SE. Negyedévszázada létezik a fürdővárosban a Vonós Kamaraegyüttes és a Karos Fúvósegyüttes, illetve a Zalakarosi Vállalkozók Szövetsége. S még ennél is régebben, vagyis harminc éve alapították meg a Vagyonvédelmi és Bűnmegelőzési Egyesületet és a Zalakaros Közbiztonságáért Közhasznú Közalapítványt.

– Ha még tovább folytatnánk az évfordulók sorát, akkor kiderül, hogy 1998-ban, vagyis 25 évvel ezelőtt február 1-jén ünnepelték először meg a civilek napját – fogalmazott köszöntőjében Novák Ferenc polgármester. – Ha a települési közösségben nem működnek kellő számban civil szervezetek, akkor az önkormányzatokra sokkal több felelősség és feladat hárulhat. Csak a civilek, a civil szervezetek felelősségvállalása, társadalmi munkája és jelenléte teheti jobbá az élet számos területét. A többszörös tagságnak nagyobb hatása van a társadalmi bizalom fejlődésére, mivel azok, akik több szervezet munkájába is bekapcsolódnak, bizakodóbbak, mint akik csak egy szervezettel állnak kapcsolatban. A zalakarosiak büszkék lehetnek mindegyikőjükre, hiszen hatással vannak a város működésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában