Közös imádkozás

2023.01.16. 13:00

Istentiszteletet tartottak Barlahidán

Az elmúlt hétvégén elkezdődött az ökumenikus imahét, melynek keretében a településen is istentiszteletet tartottak a helyi evangélikus templomban.

Korosa Titanilla

Tóth Győző becsvölgyei református lelkipásztor

Fotó: Németh Mária

Az evangélikus, református és katolikus hívek imádkoztak közösen a Krisztus-hívők egységéért. Az istentiszteleten Tóth Győző becsvölgyei református lelkipásztor hirdetett igét, majd a résztvevőket a közösségi házba várták beszélgetésre és szeretetvendégségbe. 

Zsugyel Kornél, a Zalaegerszegi Evangélikus Egyházközség lelkésze elmondta, az imahét már több mint 100 éve jelen van a keresztények között. Ez idő alatt közösen imádkoznak az egységért és jó alkalom arra is, hogy a különböző felekezetekhez tartozó hívek találkozzanak egymással. Az évről évre megrendezett imahét sorozatában a szombati volt az első esemény, melyet további alkalmak követnek. Zalaegerszegen a hét folyamán minden nap tartanak ökumenikus istentiszteletet 18 órától: hétfőn a Mária Magdolna Plébániatemplomban igét hirdet Inde Zsófia református segédlelkész, kedden az evangélikus templomban dr. Kürnyek Róbert pasztorális helynök mond szentbeszédet, szerdán a ferences templomban Hodánics Péter református lelkész hirdet igét. Csütörtökön a református templomban Bóka Balázs káplán mond szentbeszédet, pénteken a kertvárosi templomban Zsugyel Kornél evangélikus lelkész gondolatait hallgathatják. Szombaton Kerkafalván a református templomban tartanak több gyülekezetet érintő istentiszteletet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában