Hétvégi programajánló

2023.01.21. 08:00

Három fantasztikus kirándulóhely Zalában, amit télen is látni kell

Zalában rengeteg gyönyörű hely van, amit érdemes felkeresni kirándulások, túrák alkalmával. Mi most 3 olyan látnivalót gyűjtöttünk össze, melynek télen is megvan a maga varázsa.

zaol.hu

Rezi vár kilátás

Forrás: Mihály Szilvia

Balatongyöröki Szépkilátó

A kilátó kétségkívül Balaton egyik legcsodálatosabb panorámáját nyújtja. A 71-es főút menti pihenőhely könnyedén megközelíthető, ahonnan pedig egy kőlépcső vezet le a Római forráshoz. A kristálytiszta víz látta el a római korban ott álló villát és fürdőt. Ha arra kirándulunk, ezt is érdemes megtekinteni. A kilátóhoz érkezőket Eötvös Károly idézete fogadja:

Forrás: Mihály Szilvia / likebalaton.hu

Rezi vár

A Keszthelyi-hegység északnyugati részén, Rezi település határában található a romantikus várrom gyönyörű kilátással, ahonnan jól láthatjuk a Szántói-medencét, a buddhista Sztúpa kupoláját, a Tapolcai-medence vulkáni tanúhegyeit, és a Balaton víztükrét is.

Forrás: Rákos Bianka / ZH Archív

 

Bunker túra a Pákai erdőben

A Páka és Csömödér közötti erdőben megbúvó védvonal igazi történelmi kuriózum. A II. világháborúban építettek itt először légópincét, amelyet az 50-es években hatalmas bunkerrendszerré alakítottak. Az ösvény mentén több bunkert és lövészárkot járhatunk be, és információs táblákról tájékozódhatunk történelmünkről. Zala egyik leglátogatottabb kirándulóhelyéről ITT írtunk részletesebben.

Forrás: Rákos Bianka / ZH Archív

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában