Előadások és kirándulások a tervek között

2023.01.11. 15:00

Idén is várja az érdeklődőket a gellénházi kertbarátkör

Idén is tartalmas programokkal várja az érdeklődőket a Gellénháza és Környéke Kertbarát Egyesület.

Mozsár Eszter

Jövő pénteken 18 órától a szabadföldi mediterrán növények, köztük a datolyaszilva termesztéséről lesz szó

Fotó: Gergely Szilárd

Folytatják közkedvelt sorozatukat, a Gazdaköri estéket, amit ezúttal az öregek otthonában tartanak. Január 20-án, pénteken 18 órakor a szabadföldi mediterrán növények termesztéséről lesz szó. Többek között a datolyaszilva, a kivi, az indiánbanán, a gránátalma, a dézsás növények, a citrusfélék neveléséről tudhatnak meg többet az érkezők. Emellett a szabadföldi mediterrán dísznövények – ciprusok, cédrusok, pálmák – neveléséről esik szó.

Február 3-án, pénteken a Festetics Pálmaházba látogatnak, február 17-én pedig a konyhakerti biotermesztés lesz a téma. Március 11-én, szombaton 10 órától a Budai-hegyre látogatnak a kertbarátok, ahol a szőlő- és gyümölcsfametszést mutatják meg az érdeklődőknek.

Idén is hirdetnek borversenyt, a megmérettetést április elsején, szombaton 15 órától rendezik.

Az egyesület tagjai erre az évre is terveznek kiruccanást, így június 17-én, szombaton a Balaton-felvidéki pincészeteket látogatják meg, valamint megtekintik a Tihanyi-félszigetet.

Ősszel ugyancsak messzebbre utaznak, október 21-én és 22-én kétnapos kirándulást szerveznek, Sopron és Kőszeg lesz az úti cél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában