Kistelepülésen élni már nem jelent hátrányt

2023.01.04. 15:00

Falubuszt adtak át Kerkabarabáson

Szerdán jelképesen átadták használatra az új kilencszemélyes falugondnoki autót a településen.

Korosa Titanilla

Paál István polgármester, Szilágyi Krisztina falugondnok és Vigh László (b-j) az új autóval

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A Magyar falu program keretében sikerült megvásárolni a kisbuszt, mely megfelel a mai kor elvárásainak.

Az átadón jelen volt Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, aki a faluprogram által biztosított támogatások jelentőségéről beszélt. Elmondta, hogy a három éve elindított program az egyik legsikeresebb, amit a kormányzat életre hívott.

- Az elmúlt időszakban arról tájékoztattak a települések polgármesterei, hogy a falvakban elfogytak az eladó házak, házhelyek – közölte. - Falun élni már nem jelent hátrányt, hisz míg korábban azért költöztek el a kisebb településekről, mert helyben nem lehetett, vagy csak nehezen beszerezni az élelmiszert, ruházatot, ma már az internet és az mobilitás világában ez nem jelent gondot, hátrányt, közben a vidéki életnek egyre többen látják meg az előnyeit. A Magyar falu programból sokat profitáltak a falvak, számos fontos fejlesztést tudtak megvalósítani, utak, járdák, közintézmények újultak meg. Emellett új járművek beszerzését is biztosítja a program, hogy akik rászorulnak, azokat segítsék a bevásárlásban, gyógyszerbeszerzésben, vagy az egészségügyi intézményekbe való eljutásban. 

Paál István polgármestertől megtudtuk, hogy még 2021-ben pályáztak a járműre, ami tavaly év végén meg is érkezett hozzájuk. 

- Olyan kisbuszt igyekeztünk választani, mely felszereltségben megfelel a mai kor követelményeinek, és a mozgássérültek szállítását is meg tudjuk oldni. Az új autó emellett kényelmesebb, környezetbarátabb és energiatakarékosabb, mint az elődje - mondta. 

A személyszállítás, bevásárlás mellett a falugondnoki autóval oldják meg az ebédkiszállítást is, Kerkabarabás mellett további hat településen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában