A Hotel Arany Bárány télikertjében

2023.01.22. 20:00

Évindító találkozót tartott a VOSZ - Kerekasztal-beszélgetés és motivációs előadás

Évindító összejövetelt tartott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Zala Megyei Szervezete a Hotel Arany Bárány télikertjében pénteken. A programon mintegy száz fő vett részt, akiket Balaicz Zoltán polgármester és Balogh Ádám megyei elnök köszöntött, majd kerekasztal beszélgetésen tekintettek vissza az elmúlt év gazdasági eredményeire.

Mozsár Eszter

A beszélgetést Balogh Ádám moderálta, mellett: Baldauf Csaba, Boronyák Péter, Berta László, Kámán János, Berta Péter és Szmodics Zoltán. Fotó: Pezzetta Umberto

A legnagyobb munkaadói és érdek-képviseleti szervezet HELLO 2023! nevű évindító eseményén – melynek mottója a pozitív gondolkodás volt - először Balogh Ádám szólt a megjelentekhez. Az elnök azzal kezdte, hogy a zalai vállalkozók olyan környezetről álmodnak, ahol a munkavállalók vonzónak találják a helyi vállalkozásokat, cégeket, ahol mindenki megtalálja a számítását szakmailag és anyagilag is, ezért nem kell elhagyniuk az országot.

- Olyan környezetről álmodunk, ahol a helyi vállalkozók együttműködnek, szoros kapcsolatot ápolnak vagy alakítanak ki akár vevő-beszállító, akár vállalkozó-alvállalkozó viszonyban. Ahol büszkék vagyunk egymás sikereire, s ezek követendő példaként szolgálnak mindenki számára. Ahol a vásárlók helyi termékeket, szolgáltatókat keresik. Ha mindez sikerül és erős gazdaság van Zala vármegyében, akkor ez egy jó alapja az erős társadalomnak, kultúrának, művészetnek és sportéletnek – fejtette ki gondolatait a VOSZ megyei elnöke.

Balaicz Zoltán emlékeztetett, hogy már harmadszor maradt el a polgármesteri újévi fogadás, ezért hálás a mostani rendezvényért. Hozzátette, a vállalkozók támogatásával valósulhatott meg az év vé-gi adventi programsorozatot. A polgármester kitért arra is, hogy 2015-ben együttműködési megállapodást írt alá a kamarával és a VOSZ megyei szervezetével, aminek értelmében a városvezetés rendszeresen meghallgatja a helyi vállalkozók észrevételeit, tanácsait, amit figyelembe vesznek a város gazdaságfejlesztési programjában.

- Az elmúlt 8 évben több tízmilliárd forint értékben valósultak meg beruházások, 4400 új munka-hely jött létre Zalaegerszegen, s a következő években várhatóan további 1700 új munkahely jön létre. A munkanélküliség aránya a 2014-es 7,5 százalékról 2022-re 2,6 százalékra csökkent. A gazdaság fejlődésének egyik legjobb fokmérője a város helyi iparűzési adóbevétele, ami 2014 óta 75 százalékkal nőtt 3 milliárd forintról 5,5 milliárd forintra – tájékoztatott Balaicz Zoltán.

A köszöntők után gazdasági kerekasztal-beszélgetésre hívták a különféle iparágak képviselőit, ahol Baldauf Csaba (a KOLPING Hotel Kft. ügyvezetője), Berta László (a ZALACO Zrt. vezérigazgató-ja), Berta Péter (a WHC Kft. ügyvezetője), Boronyák Péter (a NÍVÓDOM Kft. ügyvezetője), Kámán János (a PYLON-94 Kft. ügyvezetője) és Szmodics Zoltán (a SZMODICS és Társa Bt. ügyvezetője) mondták tapasztalataikat az elmúlt évről.

A rendezvényen Geszti Péter dalszövegíró és reklámszakember tartott motivációs előadást. Az esemény jó alkalom volt arra is, hogy a jelenlévők kötetlenül beszélgessenek a már meglévő vagy éppen leendő üzletek, vállalkozások fejlesztése érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában