Közös pezsgős koccintás

2023.01.01. 17:30

Együtt köszöntötték az új esztendőt Nemesnépen

Január 1-jén délután a faluházhoz várta a település önkormányzata a falubelieket az újesztendőt köszöntő pezsgős koccintásra.

Korosa Titanilla

Közösen ünnepelték az új évet a falubeliekkel, elöl jobbra Nagy István polgármester

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Az eseményt 2020-ban indították el a faluban, hogy ezzel is bővítsék a programok számát, kimozdítsák otthonról a helyieket és építsék a közösséget.

Nagy István polgármester köszöntőjében az új év első, napsütéses napján a helybelieket és arra buzdította a közösség tagjait, hogy legyenek minél többet együtt és figyeljenek oda egymásra.

A polgármester elmondta, hogy az elmúlt időszakban bővítették a rendezvények számát, farsangi, nőnapi, halloween-i programot, családi napot tartottak a karácsonyi ünnepség és a falunap mellett. Ezek igyekeznek idén is megszervezni. Ami a falu jövőjét illeti: legfontosabb, hogy a jelen gazdasági helyzetben támogassák a családokat, időseket lehetőségeik szerint és, hogy működtessék a települést. Várhatóan nem lesz könnyű év a 2023-as, de fejlesztési tervek vannak. Az önkormányzat három pályázata is kedvező elbírálást kapott, ha a finanszírozásuk megtörténik, akkor útfelújításra, temetőfejlesztésre és a kultúrház belső felújítására nyílik lehetőség.

Szerepel még a tervek közt egy géptároló kialakítása Leader-pályázatból, egyedi szennyvíztisztító rendszer kiépítése, valamint a közvilágítás korszerűsítésén is gondolkodnak. Ezt a szolgáltatást mindenképpen biztosítani kívánja az önkormányzat, szükség van rá, hiszen a szétszórtan elhelyezkedő porták közt így is alig 50 lámpatest biztosítja a közvilágítást. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában