Közműrekonstrukció

2023.01.31. 19:30

Csatornacsere a Lépcsősor utcában

A város közműhálózatának jelentős része elöregedett, legalább negyven-ötven éves, emiatt felújításra megérett.

Arany Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A megyeszékhelyi önkormányzat pályázati támogatást is felhasználva finanszírozza a rekonstrukciókat, egyebek mellett egy ilyen munkát az Átalszegett és  Lépcsősor utca térségében, ahol szennyvízcsatornát váltanak ki. A beruházásról kedden a helyszínen tartottak tájékoztatót.  

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program (KEHOP) által támogatott beruházásokban a városban 28 helyen zajlik az  ivóvíz- és szennyvízhálózatok rekonstrukciója. Ezek egyik Lépcsősor utca, ahová gyakran járnak a közműszolgáltató szakemberei a dugulások elhárítására, mert az Átalszegett utca 23-33. közötti házakból érkező szennyvíz útja nem akadálytalan az elöregedett csövekben, és pár éve beszakadás miatt már cserélni kellett egy kisebb szakaszt.

Mint Bognár Ákos, a településrész önkormányzati képviselője elmondta, a 99 millió forint bruttó költségű munka 70 százalékát a KEHOP finanszírozta: új vezeték épült 576 méteren, elhelyeztek 26 tisztítóaknát.

Az utcában a nyomvonal helyreállítása az időjárás függvényében tavasszal várható. A végleges úthelyreállítás pedig 2024-ben lesz, ugyanis az E.ON-nal egyeztetve az utcában jövőre gázrekonstrukció kezdődik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában