Bővültek a kedvezmények

2023.01.17. 08:30

Az országos átlag alatt a helyi parkolási díjak

Bővültek a parkolási kedvezmények – erről beszélt hétfőn sajtótájékoztatón a városházán az Éljen VárosuNK! Egyesület frakcióvezetője, dr. Fodor Csaba és Horváth Jácint, a pénzügyi és gazdasági bizottság elnöke.

Benedek Bálint

Képünk illusztráció.

Elmondták, a város fizetőparkoló-rendszere az idén is az országos átlagnál alacsonyabb óradíjakkal működik, s januártól a parkolójegyek ára nem emelkedett. Ráadásul továbbra is hétköznap 8–16 óráig kell parkolási díjat fizetni, ahogy azt a korábbi baloldali városvezetés bevezette.

Hozzátették, a helyi Fidesz néhány évvel ezelőtt megszüntette a nem fizető parkolási övezetben működő vállalkozások kedvezményes bérletét, amit az idén újra elérhetővé tesznek. A tíz főnél kisebb vállalkozások két-, míg a tíz főnél nagyobb létszámúak négy darab éves vállalkozói bérletet válthatnak, nettó 15 ezer forintért. Ezenfelül a „19-es udvarként” ismert, az Erzsébet téren kialakított ideiglenes parkolóban az összes bérlettípussal lehet parkolni. Újdonság még, hogy az Erzsébet téri kiemelt díjosztályú területen a teljes árú éves parkolóbérlettel rendelkezők is várakozhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában