Interaktív vetélkedő az előadás után

2023.01.25. 13:00

A Himnuszt ünnepelték az Izsák-iskolában

Az Izsák Imre Általános Iskola, a Gábriel József Könyvtár és a Csácsbozsoki Művelődési Ház méltó módon ünnepelte meg idén a Himnusz 200 éves évfordulóját és a magyar kultúra napját, tájékoztatta lapunkat az oktatási intézmény.

Mozsár Eszter

Forrás: Izsák-iskola

A közös ünnepséget Mázsáné Horváth Viktória zeneiskolai klarinét tanár előadása nyitotta meg, majd Balázs Zoltán történelem tanár mesélt Kölcsey Ferenc életéről és a Himnuszról, Mihály Péter színművész pedig elszavalta a költeményt. Zárásként az iskola minden diákja együtt énekelte el a Himnuszt, Geráth Diána tanárnő vezetésével.

A megemlékezés után a program a Gábriel József Könyvtárban folytatódott, ahol az alsó és a felső évfolyamosok számára szerveztek interaktív vetélkedőt. A feladatok az általános műveltséghez, Kölcsey Ferenchez és a Himnuszhoz kapcsolódtak. A játék végén minden résztvevő jutalomban részesült a DFMVK támogatásával.

Forrás: Izsák-iskola

Helyezettek:

Alsó tagozat:

1. Eszteró Emma Véda - Gorza Liliána - Ollár Kristóf
2. Korcz Annaliza - Bálint Dániel –Varga Kolos
3. Horváth Maja - Várnai Amina- Péter Levente

Felső tagozat:

1. Belső Korina - Völler Mia - Korcz Zselyke
2. Horváth Benita - Horváth Viktória - Csiszár Abigél
3. Pete-Horváth Flórián - Elmont Miklós - Balázs Ádám Bence

Az ünnepi megemlékezés részeként rajzversenyt is hirdettek, a munkákból a Dús László Galériában kiállítást rendeztek, amely február közepéig tekinthető meg.

Forrás: Izsák-iskola

A rajzversenyen az első három helyezett alkotását jutalmazták.

1. Bencsik Zsóka és Gotthard Márk
2. Korcz Zselyke
3. Elmont Bíborka és Csordás Zsanett

Forrás: Izsák-iskola

Az intézmény arról is tájékoztatta lapunkat, miszerint a 200 éves évforduló méltó megemlékezése mellett az volt cél, hogy ráirányítsák a figyelmet a múltunkra, a hagyományainkra, a kulturális és művészeti értékeinkre, hazánk szépségeire, anyanyelvünkre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában