Szabolcs Péterrel művészetről, hétköznapokról

2022.12.15. 15:30

Sikeres évet ünnepelt a Zalai Nyitott Szív Egyesület

Adventi ünnepséggel zárta az évet a Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetségének termében a negyedszázados jubileumára készülő, jelenleg 72 tagot számláló Zalai Nyitott Szív Egyesület.

Fincza Zsuzsa

Szabolcs Péter Munkácsy-díjas szobrászművész szólt életútjáról, Zalához fűződő kapcsolatáról

Fotó: Fincza Zsuzsa

Pusztainé Sümeghy Valéria, a közösség elnöke örömmel újságolta, hogy a bürokrácia útvesztőin túljutva nemrég sikerült bejegyeztetni a tagság által megválasztott új vezetőséget, s a járvány okozta megtorpanás után mozgalmas, eredményes esztendőt tudhatnak maguk mögött. Az egészségügyi főiskola támogatásának köszönhetően folytathatták a gyógytornát, ami a szívműtéten átesettek számára fontos egészséges életmód elengedhetetlen része, neves szakemberek révén előadásokat hallgathattak, kirándultak, túráztak. Az adventi ünnepségre, mintegy a sikeres év ajándékaként, vendégként meghívták Szabolcs Pétert, Zalaegerszeg díszpolgárát, aki, mint megjegyezte, örömmel fogadta az átvitt értelemben is "nyitott szívű" közösség invitálását.

Pusztainé Sümeghy Valéria elnök ajándékkal köszönte meg Szabolcs Péter előadását

A Munkácsy-díjas szobrászművész beszélt pályafutásáról, alkotásairól, melyek mindig arról szóltak, amit megélt: az örömről, a tragédiáról, a gondolatairól. Fontos, hangsúlyozta, hogy ne hagyjuk bedarálni magunkat egy arc nélküli masszába, higgyük el, hogy minden ember egy csoda, tele érzésekkel, gyakran fájdalommal, amit talán könnyebb elviselni, ha megoszthatjuk másokkal. Az egyéniséget feladni vétek, megkövetelni bűn, hiszen a sokszínűségtől gazdagabbá válik a közösség, együtt gondolkodva a nehéz helyzetekből is könnyebb kilábalni - feltéve, ha az érintettek nem tévesztik össze a kompromisszumot a megalkuvással.

A találkozó dedikálással, kötetlen beszélgetéssel és ajándékozással zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában