PE és MCC

2022.12.13. 09:30

Az idegen nyelvű novellaíró pályázat eredményhirdetése

A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ Nyelvi és Felnőttképzési Irodája a zalaegerszegi Mathias Corvinus Collegium közreműködésével idegen nyelvű novellaírói pályázatot hirdetett, mely az idegen nyelven történő írás és olvasás népszerűsítését szolgálta a felső tagozatosok, a középiskolások és az egyetemi hallgatók körében.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Seres Peter

Három korcsoportban  (I.: 11–14 év, II.: 15–18 év, III. 19–22 év) érkezett 35 pályamű, nemcsak Zalából, de többek Bajáról, Debrecenből, Budapestről, Sopronból is, mondta az egyetemi iroda vezetője, Balaicz Zoltánné a hétfői díjátadó ceremónia után, melyen a támogatóknak köszönhetően összesen többszáz ezer forint értékű ajándék talált gazdára. A zsűri által személyre szólóan értékelt angol és német nyelven írt mese, krimi, családi dráma, fantasy írói közül a 13 legjobb vehetett át díjat dr. Sali Zsófia, a Zalaegerszegi MCC képviselet-vezetőjétől és Balaicz Zoltánné irodavezetőtől (képünkön a díjazottak és a díjátadók), de minden, a záróeseményen jelen lévő induló kapott ajándékot.

Támogatók: 

Windoor Design Kft,
Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, 
Keresztury VMK,
Göcsej Nyomda,
Kálóczi Fotó,
zalaszabari Zobor élménypark,
Zalaegerszegi Városi Televízió
Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ 

Díjazottak:

  1. korcsoport: angol: 1. Keménffy-Lengyel Anna Krisztina és Németh Marcell, 2. Farkas Attila német: 1. Horváth Lili
  2. korcsop.: angol: 1. Németh Adrienn Imola, Hartal Antal, Herczeg Eszter, 3. Ekler Dániel német: 1. Laczó Erik, 2. Laska Dorina, 3. Kovács Olívia Nikolett
    3. korcsoport, angol: 1. Sánczi Imre, 2. Zalán Zsófia Eszter, 3. Nagy Csongor József


Az MCC különdíját Németh Adrienn Imola kapta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában