Tüzelővel támogatja a rászorulókat

2022.12.13. 14:00

Helyi vállalkozó indított jótékonysági akciót Lentiben

Helyi építési vállalkozó indított jótékonysági akciót, mellyel a rászorulókat igyekszik támogatni és erre hívja fel mások figyelmét is.

Korosa Titanilla

Az egyedül élő Bicsák Ferenc Gábornak (b) a tüzelő mellé ajándékkal is készült Stángli Attila (j), hátul Stángli Rebeka

Fotó: Korosa Titanilla

Stángli Attila, az Alkotás cégcsoport tulajdonosa, ügyvezetője tüzelővel segíti a városban a rászorulókat a jótékonysági akció során. Elmondta, hogy a Máltai Szeretetszolgálattal és a városi önkormányzattal együttműködve advent első vasárnapja előtt egy gyermekeit egyedül nevelő, háromgyerekes családapának okoztak örömet kilenc köbméternyi fával, az elmúlt hétvégén pedig egy egyedül élő helyi lakosnak szállítottak ki egy pótkocsi fát, mindannyian nagyon hálásak a segítségért. A cég összesen 50 köbméternyi, tüzelésre alkalmas bontott faárut ajánlott fel a rászorulóknak, a tüzelő elosztásában a családsegítő szolgálattal működnek együtt. A faanyag a cégcsoport idén ősszel Lentiben elindított beruházásának köszönhető, melynek keretében a régi óvoda területén társasházat alakítanak ki, az ott kibontott, kivágott faanyagot ajánlották fel jótékony célra. Korábban az intézmény még használható bútorait is értékesítették, az ott befolyt pénzt a Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász és a Vöröskereszt helyi alapszervezetének ajánlották fel. 

A jótékonysági akcióhoz várják a csatlakozókat, több lehetőség is van a segítségnyújtásra: nyitottak adományszámlát, illetve adománygyűjtő dobozokat helyeznek el a városban és a cég szakáruházában.

Horváth László polgármester is méltatta a kezdeményezést. Elmondta, hogy az önkormányzat minden évben nyújt fűtési támogatást a rászorulóknak, de jól jön a vállalkozó által felkínált lehetőség, hogy a nehezebb sorsú helyieknek legyen mivel fűteniük, hiszen idén is jócskán érkeztek tüzelő iránti igénylések az önkormányzathoz, októbertől ez idáig 48 kérelmező számára 77 köbméter fát osztottak ki.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában