Rendezvény

2022.12.02. 12:00

Fogyatékos emberek világnapja Lentiben

A fogyatékos emberek világnapja alkalmából tartott rendezvényt a Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ pénteken a városi művelődési központban, melyen a házigazda szervezet gondozottjai mellett a társintézményekből is érkeztek fellépők.

Korosa Titanilla

Fellépett a Mesevár Óvoda Táncoló talpak csoportja, balra Horváth-Herman Gréta

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A megnyitón Pozonec-Csoma Veronika, a Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ vezetője köszöntötte a megjelenteket és beszélt a világnap jelentőségéről.

– Ezt a napot azért hozták létre, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy vannak köztünk olyanok, akik segítségre szorulnak azért, hogy az életük teljes legyen és a mi segítségünk kellene ahhoz, hogy kipótoljuk azt, amiben ők hátrányban vannak – mondta. – Lehet, hogy csak egy kicsit kellene segítenünk és akkor ők is teljesebb életet tudnának élni. Belegondoltak-e abba, hogy egy baleset vagy betegség miatt bárki fogyatékossá válhat, amire nem is számít? Ebben a helyzetben mindenkinek jól esik a segítség. Ez az ünnep a figyelemfelhívásra való, arra, hogy a fogyatékkal élők is itt vannak, tehetségesek és ez alkalommal is nagy szeretettel készültek a műsorra.

A lenti Móricz iskola tanulóinak táncos előadása
Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A továbbiakban Horváth László polgármester mondta el ünnepi szavait és nyitotta meg a rendezvényt. Az ezt követő műsorban zenés produkciók, versek hangzottak el és több táncos előadást is láthatott a közönség, végül a Tordasi Szivárvány Együttes műsora zárta a napot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában