Akadálymentesítés

2022.12.12. 18:30

Felújítás, átépítés a Gasparich úti rendelőben

A mozgásukban korlátozott pácienseket is akadály nélkül lehet fogadni a Gasparich úti rendelőben, a beruházásról a helyszínen hétfőn délután tartottak tájékoztatót.

Arany Gábor

Dr. Papp György, Makovecz Tamás és Balaicz Zoltán a megújult rendelőben

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az önkormányzati tulajdonában lévő IX. számú felnőtt háziorvosi rendelő akadálymentesítését a kormányhivatal népegészségügyi osztálya kezdeményezte még 2019-ben, 2020 végi határidőt megszabva változtatásra. Ennek megvalósítása a pandémia miatt szenvedett késedelmet. Mint Balaicz Zoltán polgármester kiemelte, a 13 millió forint értékű, a város által finanszírozott beruházás tartalmi elemeiről Makovecz Tamás településrészi önkormányzati képviselő egyeztetett dr. Papp György háziorvossal. Ennek eredményeként akadálymentes parkolót alakítottak ki, a rendelőben a fogyatékkal élők által is igénybe vehető vizesblokk épült, valamint külön női és férfi mellékhelyiség. Mindez a váróhelyiség területének némi csökkentésével járt. Emellett az épületgépészeti berendezéseket is megújították, ezeket csak a szükséges mértékben bontották vissza, ezzel is csökkentve a költségeket. Mindezek mellett fontos elemként említette meg a körzet 1500 pácienséről gondoskodó dr. Papp György, hogy megoldódott a helyiségek klimatizálása, márpedig a kánikulai napokon ez felbecsülhetetlen segítséget jelent számukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában