Együtt növekedhetnek a csemeték

2022.12.04. 18:00

Facsemetéket ültettek a kanizsai bölcsőde udvarára

A Corvin utcai Manóvár bölcsőde udvarán az elöregedett és kivágott fák helyére a bajcsai csemetekertből származó három vörös tölgyet ültettek el szombaton.

Benedek Bálint

Közös összefogásból vörös tölgyfa csemetéket ültettek a Manóvár bölcsőde udvarán, balról: Cseresnyés Péter, Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. igazgatója, Balogh László és Szabó Szilárd

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az ültetés ötletgazdája, Szabó Szilárd szülő, önkormányzati képviselő volt, aki elmondta: a bölcsőde vezetése jelezte, hogy a közelmúltban modernizált és felújított intézmény udvarán a veszélyes, elöregedett, kivágásra ítélt fákat mielőbb pótolják. Több irányban is próbálkoztak, sikertelenül, ám Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő jóvoltából perceken belül megoldódott az ügy. A Zalaerdő Zrt. felajánlásából három vörös tölgy került az udvarba, illeszkedve a környék faunájához.

- Szép összefogás eredménye a bölcsődei fásítás – mondta Cseresnyés Péter. – Az erdőgazdaság segítségére mindig számíthat a város, de a környék is, hiszen több településen is végeztek már hasonló munkákat.

A fák elültetésében Balogh László polgármester is segített, aki szerint a faültetés legnagyobb nyertesei a bölcsődések, hiszen kapnak néhány olyan csemetét, amelyek hasonlítanak rájuk és szinte együtt nevelkedhetnek. A kanizsaiak pedig büszkék lehetnek a bajcsai városrész csemetekertjére, ahol 10 millió (!) fa növekszik évről évre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában