Én is Sz’ép vagyok!

2022.12.02. 18:30

Élményfotózás a fogyatékos emberek világnapja alkalmából

December 3-a a fogyatékos emberek világnapja. Ebből az alkalomból ötödik alkalommal hirdette meg élményfotózását a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete.

Mozsár Eszter

Kéner Edit és Mátyás Georgina a boncodföldei autista védőotthonból érkezett a fotózásra.

Fotó: Pezzetta Umberto

Idén mintegy ötven fogyatékkal élő jelent meg a nem mindennapi, estig tartó rendezvényen. A nagy érdeklődés miatt már kora délutáni nagy volt a forgalom a fotózásnak helyet adót Göcseji Tudásközpont előadótermében. Ott jártunkkor éppen Mátyás Georgina pózolt félénken a kamerák előtt, akit Kéner Edit gyógypedagógiai asszisztens bátorított.

A frizurákat Takács Tibor mesterfodrász, Takács Gábor és Vinczellér Eszter készítette, a sminkes Hajdu Kata és Gotthárd Ramóna, míg a stylist a Tánczos Mónika Stúdió volt. Önkéntes fotósként Papp Zsuzsi, Kaszás Ildikó és Kálóczi Zoltán tevékenykedett. Sztárvendégként idén a Delta Zenekar tagjai vállalták a közös fotózkodást.

A programot a város, a Zala Megyei CSEÖH, a Zalaegerszegi Női Szalon és a Göcseji Tudásközpont támogatta. Idei meghívott vendég az Egervár és Környéke Közösségi Összefogás Egyesület volt.

Az eseményt szervező egyesület nevében Tóth Ágnes elnök érdeklődésünkre elmondta, a meghívót az összes érintett zalai intézmény megkapja, s mindenki szinte az első szóra jön. Az egyesület minden évben megemlékezik az esélyegyenlőség és a fogyatékkal élők világnapjáról, mondta az elnök. Külön öröm, hogy a segítők mindig önzetlenül segítenek.

A Női Szalon képviseletében az esemény fővédnökeként Balaicz Zoltánné arról tájékoztatott, hogy nagyon szívesen tesz eleget mindig a felkérésnek. Edit ötleteivel, tanácsaival segít a szervezésben, s nagyon fontosnak tartja, hogy minél nagyobb figyelmet kapjanak ezek az intézmények, szervezetek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában