Adomány

2022.12.22. 08:00

Élelmiszercsomagot osztott Nagykanizsán a roma nemzetiségi önkormányzat

Pásztor András

A lakcímkártya bemutatását követően mindenki megkapta az élelmiszercsomagot

Forrás: Pásztor András / Zalai Hírlap

A Magyar Baptista Szeretetszolgálat jóvoltából osztott élelmiszercsomagokat szerdán délelőtt a kanizsai roma nemzetiségi önkormányzat a Teleki utcai közösségi házban. A sor hosszú volt, ám az emberek türelmesen vártak, amíg megkapták az 5 kilogrammos csomagokat, amikben tartós élelmiszer volt.

Teleki László, a kanizsai roma nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta: óriási szükség van adományokra, tulajdonképpen nincs akkora mennyiség, amit ne tudnának szétosztani a rászorulók között.

– Szemmel láthatóan megnövekedett a szegények, nélkülözők száma, többen vannak, mint korábban bármikor - fogalmazott az elnök, aki jelezte: december 24-25-26-án meleg ételt is osztanak a rászorulóknak a közösségi háznál. - Karácsonykor minden nap 15.30 órától 17.30 óráig várjuk a nélkülözőket, azokat, akik nem jutnak meleg ételhez. Szerencsére a felajánlásoknak köszönhetően sikerült mindhárom napra megoldani az étkezést, így továbbra sem szakad meg a több mint 25 éves hagyomány - mondta Teleki László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában