Összetartás

2022.12.24. 15:33

Együtt hangolódott a karácsonyra a vaspöri faluközösség

Bár a karácsony a család ünnepe, ám egy faluközösség összetartozását is jól tükrözi, ha együtt élik meg a várakozás misztériumát. Ezen gondolat mentén szerveztek közvetlenül a szenteste előtt közösségi programokat több zalai településen is.

Gyuricza Ferenc

Katavics Jánost Macsek Bence kínálja kaláccsal. Mellette Vaspöri Lili és Katavics Dóra

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Vaspörben pénteken este nemcsak a településen élő gyermekek mutatta be betlehemes játékot, de egy húsz évvel ezelőtti filmfelvétel segítségével azt is felidézték, hogy a már felnőtt lakosság hogyan készült akkor a karácsonyra. Fülöp Imre Loránd polgármester lapunknak úgy fogalmazott: ahogy két évtizede, úgy most is megmutatta a helyi közösség, hogy ereje az összetartásban van. Ezt amúgy a jelenlévők száma is megmutatta, a mintegy háromszáz fős településről közel százan fogadták el az önkormányzat meghívását, s vettek részt a programon, ahol forralt borral, teával, szaloncukorral és kaláccsal is kínálták a jelenlévőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában