Nagy szükség volt már rá

2022.11.06. 15:30

Új falugondnoki autót kapott a homokkomáromi közösség

Nagyobb, korszerűbb és kényelmesebb is elődjénél az a falugondnoki jármű, amit a Magyar falu program támogatásával szerzett be a dél-zalai község önkormányzata. A kilenc személy szállítására alkalmas kisbusz átadóját szombaton tartották.

Gyuricza Ferenc

Cseresnyés Péter és Singula Ferencné az új falugondnoki járművel

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Az új gépjármű fenti tulajdonságait Singula Ferencné polgármester ismertette, aki azt is hozzátette: a cserére azért volt szükség, mert a korábbi falugondnoki busz az évek során elhasználódott. A mintegy 240 fős községben ugyanis sem óvoda, sem iskola, de még bolt sem található, ezért rengeteget futott a korábbi autó. A polgármester szerint állagmegóvásának a külterületi és zártkerti utak rossz állapota sem használt.  

– Nagy öröm, hogy együtt ünnepelhetünk, mert ez azt jelenti, hogy kis településünk gyarapodott egy új járművel – emelte ki a polgármester. – Az első eredményhirdetés után ugyan kissé elkeseredtünk, mert tartaléklistára kerültünk, 2021 decemberében azonban jött a jó hír, hogy nyert a pályázatunk. Bízunk benne, hogy a jövőben is lesz lehetőségünk a települést tovább fejleszteni, hiszen kommunális eszközös beszerzésére is nagy szükségünk lenne.     

Cseresnyés Péter átadja az új jármű kulcsait Mihalics László falugondnoknak. Mögöttük Singula Ferencné polgármester
Fotós: Gyuricza Ferenc  / Zalai Hírlap

Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője többek közt arról beszélt, hogy egy faluközösség életében nagyon fontos esemény egy 15 millió forintos eszköz beszerzése, hiszen az segítséget jelent a helyben élők számára, életminőségüket javítja. A képviselő szerint a Magyar falu program a sikeres pályázati projektek közé tartozik, hiszen olyan beruházások vagy olyan fejlesztések valósíthatók meg általa, amelyeket önerőből a kis településen nem tudtak volna vállalni. Homokkomárom esetében ez – a Magyar falu programot és egyéb pénzforrásokat tekintve – az elmúlt három és fél esztendő során közel 100 millió forintot tett ki a pályázati támogatás, s ez egyáltalán nem egyedi eset a térségben. A Magyar falu program ezért a várható gazdasági nehézségek ellenére – hacsak válságossá nem romlik a helyzet – folytatódik, hamarosan érkeznek az új pályázati kiírások.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában