Pályázatból és önerőből finanszírozták a beruházásokat

2022.11.17. 16:30

Több útszakaszt is felújítottak Nagyradán

Több felújított útszakaszt is avattak csütörtökön a településen. A beruházások egy részét pályázati forrásból, másik felét pedig önerőből finanszírozta az önkormányzat.

Pásztor András

Nagy Bálint államtitkár (balról), Tulok Ferenc polgármester, Horváth Roland kivitelező, Andra Zoltán alpolgármester és László Árpád körjegyző a felújított Petőfi utcában

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Mint azt Tulok Ferenc polgármester elmondta: a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton a település közel 19 millió forintot nyert, melyből sikerült leaszfaltozni a Petőfi utcában a hegyre vezető útszakaszt, illetve a Petőfi és Rákóczi utcánál lévő, a radai patakon átívelő hidak is új burkolatot kaptak. A pályázati támogatás mellé 2,8 millió forintos önerőt is biztosított az önkormányzat.

– Az előző években is több sikeres pályázatot valósítottunk meg, a Magyar falu program keretében a temetői infrastruktúrát sikerült fejleszteni mintegy 5 millió forint értékben, az óvodai játszótér is megújulhatott szintén 5 millió forintból, illetve az orvosi rendelő eszközeinek beszerzésére nyertünk 2 millió forintot – mondta a polgármester, aki hozzátette: jelenleg egy komoly kerékpárút-fejlesztés  is zajlik, ami Garaboncot, Nagyradát, Zalaszabart és Esztergályhorvátit köti majd össze.

Az ünnepségen részt vett Nagy Bálint államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is, aki gratulált az önkormányzatnak a felelős gazdálkodásért, amelynek köszönhetően önrészt is tudtak biztosítani a pályázatokhoz.

– A mostani nehéz gazdasági helyzetben is fontos, hogy a kistelepülések fejlődni tudjanak, s olyan beruházásokat valósítsanak meg, amelyekre helyben van igény – hangsúlyozta Nagy Bálint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában