Változik a kormányzati struktúra

2022.11.25. 11:47

Nagy Bálint közlekedési államtitkárként folytatja

December elsejétől Nagy Bálint, Keszthely és térsége országgyűlési képviselője közlekedési államtitkárként folytatja munkáját.

Péter B. Árpád

Nagy Bálint és Lázár János a bejelentést követően

Forrás: ZH

Változik a kormányzat struktúrája. Palkovics László lemondott technológiai és ipari miniszter távozásával a közlekedési terület átkerül a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumhoz, amelyet ezentúl Építési és Közlekedési Minisztériumnak hívnak majd.

Nagy Bálint eddigi beruházási államtitkár marad a tárcánál, de közlekedési államtitkárként folytatja munkáját december elsejétől. Helyére Ágh Péter, Vas megyei országgyűlési képviselő kerül.

A zalai politikus – az állami cégeken, társaságokon keresztül – a jövőben mintegy 60 ezer ember munkáját irányítja és hangolja össze, Facebook-oldalán pedig leszögezte: a közlekedés közös ügyünk, amely minden embert érint. Hozzátette, Magyarországért dolgozik a jövőben is.

Nagy Bálint 2014-től Keszthely alpolgármestere, majd 19-től polgármestere volt, idén tavasszal pedig a zalai 2-es számú választókerületben országgyűlési képviselői mandátumot szerzett, a voksok több mint 60 százalékával. Tavasz óta beruházási államtitkárként dolgozott a frissen létrejött szaktárcánál, néhány nap múlva pedig a közlekedésért felel majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában