Gazdag az adventi kínálat

2022.11.27. 19:00

Meggyújtották az első gyertyát Zalaegerszegen

Csütörtökön nyitotta meg kapuit az Egerszegi Advent, ami ezúttal minden eddiginél több programot kínál a látogatóknak. A Dísz téren szombaton este gyújtották meg az első gyertyát a koszorún.

Mozsár Eszter

Fotó: Pezzetta Umberto

Az ünnepekre való hangolódást segíti az az elmaradhatatlan vásári forgatag, aminek létrejöttét idén az önkormányzaton kívül 16 cég és vállalkozás támogatta. A pavilonok mellett kivilágított szán és szökőkút, szelfipont, fa játszótér fogadja a családokat, s a gyerekek örömére lesz újra élő Betlehem is. A vásári forgatag egészen december 24-ig fogadja a látogatókat.

Bár idén nem korcsolyázhatunk a belvárosban, ám a széles körű összefogásnak köszönhetően jócskán válogathatunk a különféle programokat között, amelyeket a Keresztury VMK, a Zalaegerszegi Rendezvényszervező Kft., a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac, a helyi Tourinform iroda, a Göcseji Múzeum és a Mindszentyneum kínál.

Fotós: Pezzetta Umberto

Advent első hétvégéjén a Harisnyás Pipik karácsonyváró műsora, a Botfai Őszirózsa Nyugdíjas Klub és a Zala Fúvós Kvintett szórakoztatta az érdeklődőket a Dísz téren. Szombaton este Ruisz Cecília, a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesületének elnöke és Kámán János, a Pylon-94. Kft. ügyvezetője gyújtotta meg a gyertyát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában