Programajánló

2022.11.04. 09:00

Kikapcsolódna a hétvégén? Mutatunk néhány ötletet!

ZH

Mókusok, vaddisznók és más erdőlakók kedvenc csemegéivel ismerkedhetnek a látogatók szombaton 14 órától a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumban. A résztvevők megnézhetik a vadászati kiállítást, majd ékszereket, dísz- és használati tárgyakat készíthetnek erdei termésekből

Forrás: Szabó Judit / Zalai Hírlap

Az illúzió mesterei

Hajnóczy Soma kétszeres bűvész világbajnok, Nagy Molnár Dávid bűvész világbajnoki ezüstérmes illuzionista, valamint Kelle Botond ötszörös magyar bűvész bajnok lép fel pénteken 15 órától a keszthelyi Balaton Színházban.

Hévízi Bivaly

Szombaton rendezik a Hévízi Bivaly elnevezésű duatlonversenyt, amely 10-10 kilométer evezésből és futásból áll. A Hévíz-patakon, illetve annak töltésén rendezendő erőpróba 9 órakor indul a Hévízi-tó déli kifolyójánál lévő zsilipnél.

Pálinkamustra

A Cserszegi meg a többiek címmel meghívásos pálinkamustrát tartanak szombaton 11 órától a keszthelyi Georgikon Majormúzeumban. Itt a dr. Bakonyi Károly által nemesített szőlőfajtákból készült pálinkákkal ismerkedhetnek a látogatók.

Családi játszóház

A Varázshangok családi játszóház várja szombaton 15 és 17 óra között az érdeklődőket Balatongyörökön, a Bertha Bulcsu Művelődési Házban. Itt ügyességi, logikai, fejlesztő és társasjátékok szolgálják a kikapcsolódást, emellett lesz kézműves sarok is.

Évforduló

A 25 éves Gyenes Néptánc Együttest ünneplik egy fergeteges gálával szombaton 18 órától Keszthelyen, a Balaton Színházban.

Köszöntik a nyugdíjasokat

Szilvágyon szombaton 14 órakor a kultúrházban köszöntik a település nyugdíjasait. A beszédek után fellép Sláger Tibó és a Bibrics Táncegyüttes.

A hősök emlékére

Szombaton Ramocsán, Magyarföldön és Márokföldön emléktáblát avatnak az első világháborúban a településről bevonult és hősiesen küzdött katonák emlékére a települési önkormányzatok és a Szent György Lovagrend szervezésében. Ramocsán a temető ravatalozójánál 13 órakor kezdődik a rendezvény, beszédet mond Pahocsa Balázs polgármester. Magyarföldön 14 órakor a községházánál avatják fel az emléktáblát, itt Fülöp András hadszíntérkutató emlékezik. Márokföldön 15.30 órakor tartják a rendezvényt a faluháznál, ahol Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos mond emlékező beszédet. Az eseményt követően szeretetvendégség lesz a márokföldi faluházban.

Rózsás János emlékére

Nagykanizsán a Magyar Műveltség Kincsestára Szabadegyetem szervezésében, Csillagok, csillagok, szépen ragyogjatok címmel pénteken újabb programmal emlékeznek a város díszpolgárára, néhai Rózsás János íróra. A program 16 órakor a Nagy-Magyarország emlékműnél kezdődik, majd 16.15 órakor Fliszár Károly nyugalmazott plébános tart emlékmisét a 10 éve elhunyt Rózsás Jánosért a Kanizsai Dorottya Kórház kápolnájában. Ezt 17 órakor Rózsás János Csengery úti emléktáblájánál koszorúzás követi, itt Balogh László polgármester mond beszédet. Utána a Halis István Városi Könyvtárban Rózsás János és Alekszandr Szolzsenyicin könyveiből nyílik kiállítás, végül ugyanott Hartmann Józsefné volt GULAG-rab, dr. Stark Tamás történész, a Magyar Tudományos Akadémia munkatársa, Dupka György szociológus, a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet igazgatója és vitéz Bartal György villamosmérnök közreműködésével tartanak emlékműsort.

Pergető horgászverseny

Pusztaszentlászlón szombaton rendezi meg ötödik egyéni pergető horgászversenyét a helyi Haladás Horgász Egyesület. A program reggel hét órakor kezdődik a regisztrációval, a verseny 8 órakor indul, s 13 óráig tart. Az eredményhirdetést várhatóan 14 órakor tartják.

Gyalogtúrák

Letenyéről, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Gazdálkodási Központjától indul szombaton 10 órakor az a négyórásra tervezett, mintegy öt kilométeres bakancsos túra, amit az idén első ízben megrendezett Bioszféra-rezervátumok Nemzetközi Napja alkalmából szerveznek a Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátum részét képező Mura folyó és árterének bemutatására. Völgyifaluban ugyancsak szombaton rendezik meg a X. Márton-napi gyalogtúrát, amely 15 órakor indul a muravidéki település faluotthonától.

Falugondnoki buszt adnak át

Homokkomáromban, az önkormányzati hivatal épületénél szombaton 15 órakor tartják a Magyar falu program támogatásával beszerzett új falugondnoki jármű ünnepélyes átadóját.

Rockzenei koncert

Zalaegerszegen, a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban szombaton este Totális Metal néven a hazai heavy metal színtér klasszikus zenekara, a Pokolgép korai időszakának tagjai – Kalapács József és Rudán Joe énekes, Nagyfi László és Nagy Dávid gitáros, Pazdera György basszusgitáros és Tarcza László dobos – pótolják az októberben betegség miatt elmaradt koncertjüket. A 19 órakor kezdődő program vendége Kalapács-Ódor Cintia és az Omen zenekar lesznek.

Kiállítás és találkozó

Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központ színházi előcsarnokában vasárnap 9 órakor Bankjegyek a gyarmati Afrikából címmel nyílik kiállítás a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének helyi csoportja szervezésében. Ugyanott 8 órától 13 óráig az éremgyűjtők találkozóját tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában