Felújítás

2022.11.06. 08:00

Két pályázatból újulhatott meg a szilvágyi temető

Szombaton avatták fel település temetőjében az elmúlt időszakban megvalósított korszerűsítéseket.

Korosa Titanilla

Balról jobbra: Laki Józsefné nyugalmazott jegyző, Nagy Tamás plébános, Vigh László, Péntek Katalin, Pacsonyi Imre, a Zalai Megyei Közgyűlés alelnöke

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Péntek Katalin polgármester elmondta, hogy a Magyar falu program két, egy tavalyi és egy idei pályázatából sikerült megoldani a ravatalozó épületének felújítását, kicserélték a nyílászárókat, elvégezték a szükséges bádogozási munkákat, a falszínezést, valamint az előtér új járólapburkolatot kapott. Továbbá az épület környezete térköves burkolást kapott és a hátsó részen az illemhelyiség felújítását is elvégezték. Mindkét pályázati kiíráson több mint 5 millió forintot nyert el a település, melyből a felsorolt munkákat elvégezték. 

A jövőbeni terv pedig az urnafal kialakítása, hiszen a helyiek körében lenne rá igény.

Az eseményen Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is részt vett és elmondta, hogy a Magyar falu program célja, hogy a kisebb településeken megvalósított fejlesztésekkel hozzájáruljanak ahhoz, hogy érdemes legyen falun élni. A sokféle támogatás közt szerepel a temetők rendbe tétele is. Szilvágyon az önkormányzat fenntartásában lévő temető gondozott, látszik, hogy odafigyelnek az állapotára. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában