Megkönnyítik az életet

2022.11.11. 17:30

Iskolabuszt kapott Türje és Egervár – minőségi oktatást nyújtanak a térségben (képgalériával)

Kettő darab, egyenként 28,5 millió forint értékű MAN típusú iskolabuszt adtak át pénteken délután a Zalaegerszegi Tankerületi Központban Zalaegerszegen. A járművek ezentúl a Türje és Egervár településen és vonzáskörzetében élők életét könnyítik meg, hangzott el a sajtótájékoztatón.

Mozsár Eszter

Az iskolabuszokat a tankerületnél adták át. Balról jobbra: Pacsi Krisztián (a Türjei Szent László Általános Iskola intézményvezetője), Nagy Ferenc László (polgármester, Türje), Kajári Attila (Zalagerszegi Tankerületi Központ igazgatója), Nagy Bálint beruházási államtitkár, országgyűlési képviselő, Gyerkó Gábor (polgármester, Egervár) és Kenesey Tibor János (az Egervári László Általános Iskola intézményvezetője).

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A két észak-zalai településen a közelmúltban együttesen több mint 1,3 milliárd forint értékben, uniós és kormányzati forrásból történt infrastrukturális fejlesztés, aminek következtében megújultak az iskola épületei, valamint modernizálták az oktatási eszközparkot, emlékeztetett elöljáróban Kajári Attila. A Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója hozzátette, a projektek keretén belül sikerült kettő, 15+1 férőhelyes iskolabuszt vásárolni. Ezek egyrészt a gyermekek iskolába jutását segítik elő, másrészt könnyebben utazhatnak távolabbi kulturális és sportrendezvényekre is, például színházba, uszodába. A két intézménybe mintegy 320 diák jár, ők mostantól teljesen modern környezetben tanulhatnak, tette hozzá az igazgató.

Az oktatás minőségével Egerváron eddig sem volt probléma, ám a fejlesztés még vonzóbbá tette a települést, mondta Gyerkó Gábor polgármester, aki hozzátette: tavasszal a kompetenciamérés során a hazai iskolák rangsorában az Egervári László Általános Iskola az előkelő 10. helyen szerepelt. A gyermekek szállításában eddig önkéntes szülők, egyesületek segítettek, mostantól nagy könnyebbség lesz az falugondoki busz használatán kívül az iskolabusz.

Türje polgármestere, Nagy Ferenc László kiemelte, hogy tíz évvel ezelőtt még azért kellett harcolni, hogy első osztályt tudjanak indítani. Az elmúlt évek során szerencsére egyre többen választották az intézményt. Tavaly a Türje Jövőjéért Alapítvány sikeresen pályázott, s beszereztek egy 25 személyes IVECO buszt, mostantól tehát két járművel tudják szállítani a diákokat.

Nagy Bálint beruházási államtitkár, országgyűlési képviselő végül hozzátette, ezek a fejlesztések is azt mutatják, hogy az elmúlt évek kormányzati intézkedései pozitívan befolyásolták a vidékiek életét, amit a közeljövőben is folytatni fognak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában