Közel 50 családon segítenek

2022.11.17. 17:01

Hetente egyszer főz a rászorulóknak a DRVE Nagykanizsán

A Dunántúli Roma Vezetők Egyesülete (DRVE) ezután is oszt meleg ételt a rászorulóknak – jelentette ki csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján a ligetvárosi Ligetkuckó irodájában Tejfel József, a szervezet elnöke.

Benedek Bálint

Tejfel József elmondta: egyelőre heti egyszer egytálételt főznek a rászorultaknak a Ligetkuckóban

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Mint ismert, korábban a közgyűlésen az ÉVE-frakció úgy határozott, hogy a Zrínyi utca 42. szám alatt működő népkonyhai szolgáltatást – amit eddig a DRVE végzett a Baptista Szeretetszolgálat támogatásával – másik helyre telepíti. A szeretetszolgálat vezetője felmondta az önkormányzattal kötött szerződést, így megszűnt ez a lehetőség.

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A szervezetünk azóta már berendezkedett a Ligetkuckóban, ám a roma és nem roma nehéz sorsú, szegénységben élő emberekről nem feledkeztünk meg – mondta Tejfel József. – A lehetőségeinkhez mérten, főleg saját forrásból hetente egyszer biztosan meleg étel kerül a rászorulók tányérjaiba. Az adakozás, a segítségnyújtás minden politikai akaraton felülemelkedik, a lényeg, hogy ha csak egy kicsit is, de könnyebbé tegyük a hétköznapokat. Ez szívügyem, hiszen pontosan tudom, milyen éhezni, gyerekként gyakran átéltem. Felnőttként az első keresetem után laktam jól először. A Ligetkuckó konyhájában a kolléganőkkel közösen főzünk, általában egytálételt, most például virslis lecsós ragu készült tésztával.

Hozzátette: kanizsai és környékbeli hegyhátakon élő közel 50 családon segítenek. A terveik között szerepel, hogy közvetlenül a karácsony előtti héten kétszer is főznek, valamint ha lehetőségük nyílik rá, akkor tartós élelmiszert is osztanak. Várhatóan december 3-án, szombaton a médiaszemélyiség Gáspár Zsolti Nagykanizsára és Zalakomárba érkezik és mintegy 400 Mikulás-csomagot oszt szét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában