Az időjárás is kedvezett

2022.11.28. 19:14

Halfogó verseny a kustánszegi tavon

Második alkalommal rendezett Mikulás Kupa elnevezéssel halfogó versenyt a Göcsej Horgászegyesület. A tavalyi tapasztalatok alapján ezúttal nem december elejére, hanem november második felére tették a program időpontját.

Gyuricza Ferenc

A zalaegerszegi Kurucz Dávid fogta a verseny első halát

Fotó: Gyuricza Ferenc

Kelemen Csaba elnök szerint mindez szerencsés döntésnek bizonyult, hiszen míg egy esztendeje a fagyos időjárás miatt egyáltalán nem haraptak a halak, addig az elmúlt hét szombatján egészen szép eredményeket mutathattak fel a vállalkozó kedvű horgászok. Pontyok és keszegek egyaránt akadtak horogra, a legnagyobb hal pedig akár egy nyári versenyen is megállta volna helyét.  

- A felhívásunkra 25 horgász jelentkezett, ezért két szektort jelöltünk ki – mondta Kelemen Csaba. – Így jobban eloszlottak a helyek, izgalmasabb lett a verseny, s nagyobb eséllyel tudtak halat fogni a résztvevők.  

Az első halat, egy másfél kilogramm körüli szép pontyot szinte rögtön a kezdést követően sikerült a zalaegerszegi Kurucz Dávidnak megakasztania. A horgász kérdésünkre elmondta, 5-7 fok körüli lehet a víz hőmérséklete, ez még éppen megfelelő ahhoz, hogy csipegessenek a halak. A folytatásra sem lehetett panasza, hiszen ottjártunkig további két hasonló méretű pontyot vett még ki a vízből, ám a dobogós helyhez ez sem volt elég. A versenyt ugyanis 12,3 kilogrammal egy Egeraljáról érkezett vendéghorgász, Szabó Jenő nyerte, míg második a zalaegerszegi Zsemberi József, harmadik pedig az ugyancsak vendéghorgászként nevezett Werner Ferenc lett, aki egyben a legnagyobb halat, egy 7,71 kilogrammos pontyot is fogta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában