16. alkalommal

2022.11.13. 09:30

Ha esküvőre és lagzira készülünk – Kiállítás segítette a tervezést a zalaegerszegi Korona Szalonban

A megyeszékhely felújított és nemrég birtokba vett Korona Szalonja adott otthont szombaton az ingyenesen látogatható Esküvő kiállításnak, amely a házasulandók tájékozódását segíti.

Arany Horváth Zsuzsa

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A szertartások szervezése mellett a helyszínek, dekorációk, a lakodalom programelemei, a ruhák, a gyűrűk,  virágok, a fotósok, videósok, ceremóniamesterek, zenészek, az ételek, italok, sütemények kiválasztása igényel körültekintést a házasulandóktól. A zalaegerszegi kiállítást az Esküvőpont, a Keresztury VMK intézményegysége és a Családi Intézet megújult utódja közösen immár 16. alkalommal szervezte meg zalaegerszegi szolgáltatók bevonásával a Korona Szalonban, amely polgári szertartás helyszínéül is szolgálhat, mondta ottjártunkkor érdeklődésünkre B. Takács Kata csoportvezető, a rendezvény háziasszonya. 

– Novemberben már általában a következő évi esküvői szezon trendjeit mutatják be a szolgáltatók, 2023-ban például a vőlegényöltönyök kimozdulnak a megszokott sötétkékből, a menyasszonyi öltözet pedig jövőre a csillogást hangsúlyozza gyöngyökkel, kristályokkal, kövekkel, strasszokkal. A fátyol divatja tartja magát, de a nagyon hosszú uszályos változat már kevésbé trendi. 

A lakodalmi dekorációk divatja is alakul, a természetes anyagokat, színeket helyezik előtérbe, az évszaknak megfelelő stílusban, jelezte az évi 200 szertartást szervező Esküvőpont vezetője. Mindig újabb és újabb attrakciókkal bővül a lakodalom és a szertartás pompájának a fantázia és az anyagiak szabnak csak határt. 

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

– "A kevesebb mindig több" alapon mi a harmonikus dekorációt javasoljuk azoknak, aki tanácsot kérnek tőlünk, mi pedig örülünk, ha igénylik a tanácsainkat. Az esküvők újabban témák köré is szerveződhetnek, lehetnek a közös kapcsolódási pontok, a megismerkedés szimbólumai, az azonos hobbi, erre épül a díszlet, a násznépet szórakoztató játékok, feladatok, vagy a párokat bemutató fotók, filmek. A ceremóniamester vállán nyugszik a felelősség, hogy a násznép számára ne legyen kínos a szórakoztatás. A menüsorban meg-megjelenik a hagyományos parasztlakodalom emléke, a ceremóniában kevésbé, osztja meg tapasztalatait Takács Kata. 

A tizenkét kiállítót szombaton egy órától este hét óráig kereshették fel a házasulandók és a szülők. Láthatták modelleken és bábukon is a legszebb menyasszonyi ruhákat, férfi öltönyöket, többek között a Böjte Ékszer jegygyűrűit, a Czukorka süteményeit, csokiszökőkutakat, dekoratőrök, fotósok ötleteit, de az adminisztrációs feladatokról is kaptak tájékoztatást. A nap tombolasorsolással zárul, ahol értékes nyereményekhez juthattak hozzá a játékos kedvűek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában