Régen várt beruházás

2022.11.02. 19:00

Felújították a járdát az Öveges utcában

Több éve húzódó problémát sikerült megoldani az Öveges József utcában azzal, hogy százméteres szakaszon felújították a járdát és mellette betonfolyókát építettek ki, lehetővé téve a gépkocsik parkolását is az utca szélén.

Arany Gábor

Domján István és Balaicz Zoltán a sajtóbejáráson.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Erről is beszélt szerdán dél­előtt a helyszínen tartott tájékoztatón Domján István, a településrész önkormányzati képviselője. Mint felidézte, a lakosság többszöri kérésére a város beruházásában valósult meg a felújítás. Ehhez még az elmúlt esztendőben készítette el a terveket Huszár József. A töredezett burkolatú járdát alépítményével együtt elbontották, akárcsak a funkcióját már csak korlátozottan ellátó folyókát. A Gábor Áron és Jegenyés utca közötti szakaszt településrészi cég, a Szo-Zo Build Bt. építette meg 7,7 millió forintos költséggel.

Domján István arról is szólt, hogy az Öveges utca nyugati oldalán is megoldásra vár a csapadékvíz elvezetése, mert a mélyebben fekvő ingatlanokra az intenzív esőzés után befolyik a víz. A szintkülönbség miatt ez azonban nagyobb feladat lesz, tette hozzá.

Balaicz Zoltán polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a 7,7 millió forintos beruházás nem tűnik soknak ugyan a városi költségvetéshez képest, de az itt élők számára nagy jelentőséggel bír. Ezért fontos a költségvetés tervezésekor a lakossági igények beépítése, tette hozzá.

Mint utalt rá, a gazdasági környezet változása, az energiaválság rányomja a bélyegét a pénzügyi tervekre, de például a Kovács Károly város­építő programot a megszorítások nem érintik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában