Ünnepélyes átadó

2022.11.14. 14:00

Átadták a Lecsónapi adományt – Az Idősek Gondozóházát segítették

Augusztus 6-án tartották idén a Landorhegyi Jótékonysági Lecsónapot Zalaegerszegen, a programon befolyt összeget hétfőn adták át a városházán az idén negyven esztendős Zalaegerszegi Gondozási Központ Idősek Gondozóháza részére.

Mozsár Eszter

Szilasi Gábor, Vigh László, Pálfiné Vass Györgyi, Balaicz Zoltán, Radics Andrea (Zalaegerszegi Gondozási Központ intézményvezetője), Flaisz Gergő, Makovecz Tamás és Preisinger Éva (Keresztury VMK munkatársa).

Fotó: Pezzetta Umberto

Az ünnepélyes átadón először Balaicz Zoltán polgármester köszönte meg a megyeszékhely lakóinak az újabb önzetlen segítséget. Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a sajtótájékoztatón további száz ezer forinttal járult hozzá az összeghez, így összesen 350 ezer forintból vásárolhatnak új ágyneműket az idősek számára. Pálfiné Vass Györgyi intézményvezető elmondta, nagy segítség számukra a felajánlás, hiszen ez az egyik leggyakoribb fogyóeszköz az otthonban.

Makovecz Tamás és Szilasi Gábor önkormányzati képviselők felidézték, a programot hat évvel ezelőtt indították útjára, s azért a lecsóra esett a választás, mert az a szezon kedvelt étele. Idén tíz csapat főzött klasszikus és különleges receptek alapján, immáron új helyszínen, a Napfény étterem parkolójában. A településrészi önkormányzat mellett a Keresztury VMK segített a program lebonyolításában, s egyúttal a kollégák egész nyári munkáját köszönte meg Flaisz Gergő intézményvezető az adományátadáson.

 

Címkék#lecsónap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában