"Ez leépítés, nem vidékfejlesztés"

2022.11.11. 19:00

Mi Hazánk Mozgalom: aláírásokkal a postabezárások ellen

A postai szolgáltatóhelyek megszüntetése ellen tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom, aláírásgyűjtésbe kezdtek a döntés megváltoztatása érdekében.

Arany Gábor

Pénteken délután a megyeszékhelyen a kertvárosi postahivatal elé települtek ki. Farkas Attila, a párt egerszegi szervezetének elnöke elmondta, a megyeszékhelyen nyolc postai szolgáltatóhelyből hatot zárnak be. Ez a városrészekben élők, az ott működő vállalkozások ügyintézését nehezíti meg, a központi posta és a nyitva maradó landorhegyi fiók nem tudja majd megfelelő színvonalon ellátni feladatát. A tiltakozásuk alátámasztására kezdtek aláírásgyűjtésbe, az íveket pedig eljuttatják Balaicz Zoltán polgármesternek. Hozzátette, dicséretes, hogy a városvezető már felvette a kapcsolatot Fónagy János miniszter-helyettessel, de azt nem tartják elfogadhatónak, hogy a város fizessen a szolgáltatás megtartásáért. 

Kiss Ferenc, a párt megyei elnöke, megyeszékhelyi önkormányzati képviselő úgy fogalmazott, ez leépítés, nem vidékfejlesztés. Az aláírásgyűjtést a postahivatalok előtt folytatják és kiterjesztik a megyére is. 

Sokakkal együtt írta alá az ívet Sára Tímea, akit felháborított a bezárás híre. Mint mondta, évtizedek óta itt intézte postai ügyeit, csekkek befizetését, a leveleket, a csomagokat. Hetente több alkalommal is megfordult a hivatalban. Ezt követően utazásra kényszerül, ami többlet időbe és pénzbe kerül. Úgy gondolja, sok ezer ember életét nehezítik meg a bezárással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában