A Honvéd Kaszinóban

2022.11.21. 16:00

A foglalkoztatás helyzetéről beszéltek Nagykanizsán

Az "ANOSZTRU" Országos Egyesület szervezésében hétfőn foglalkoztatási paktum rendezvényén a kanizsai és környékbeli foglalkoztatás helyzetéről és a képzési lehetőségekről kaptak tájékoztatást az érdeklődők a Honvéd Kaszinóban.

Benedek Bálint

Az érdeklődők és az előadók, balról: Kardos Ferenc, Mészáros Adrienn, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetője, Laukó Emőke és Teleki László

Fotó: Szakony Attila

Teleki László, a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat és az "ANOSZTRU" szervezet elnöke elmondta: az elmúlt időszakban többször is tartottak olyan alkalmakat a romáknak, illetve a halmozottan hátrányos helyzetűeknek, ahol közelebb kerülhettek a munka világához. Ehhez lényeges, hogy lássanak olyan példákat, mintákat, melyek segítik őket a jobb eligazodásban.

- A felnőttképzés fontosságáról beszélt Laukó Emőke, a Zsigmondy-technikum igazgatója, majd a Felzárkózási mentorhálózatot a kaposvári Bogdán Imre szakmai vezető mutatta be - folytatta Teleki László. - A minta ezúttal Lendvai Ferenc autómentéssel foglalkozó vállalkozó volt, az előadásában a sikerhez vezető útról, a tanulásról szólt az egybegyűltekhez. Rajtuk kívül a fogyatékkal élők foglalkoztatási helyzetét vette górcső alá, Kardos Ferenc a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa és Vidéke Egyesület elnöke.

A szervezetek elnöke hozzátette: van igény a tanulásra, a fejlődésre, hiszen a tavaly tavasszal a felnőttek körében meghirdetett érettségi és szakképzés felkészítő tanfolyamra közel 100 fő jelentkezett. Ebből közel 60 fő maradt, akiket szeptemberben beiskoláztak, mely ugyancsak nagy számot jelent, és ez is azt mutatja, hogy a társadalom szélére sodródott embernek is van jövőképük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában