Magyar színház-, film- és táncművészet

2022.10.04. 00:01

Zalai Prima Díj 2022 – Bemutatjuk Urházy Gábor Lászlót

Erdélyben született a Szilágy megyei Zilahon.

1996-ban végezte el a Kolozsvári Babes -Bolyai Tudományegyetem Színművészeti és Filmművészeti szakot. Négy évig a Kolozsvári Nemzeti Színház tagja, három évig a Szatmárnémeti Harag György Színház, két évig az Udvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, és immáron majdnem 25 éve a Zalaegerszegi Hevesi Sándor színház tagja. Aktívan részt vett az elmúlt 25 évben a város kulturális életében, rendezvényein és megemlékezésein. 2022-ben a Színház Baráti kör díjjal, 2006 és 2022-ben Máriáss-díjjal, 2017-ben és 2022-ben Közönségdíjjal, 2014-ben és 2020-ban pedig Nívódíjjal jutalmazták, aminek nagy örült.

„Végtelenül hálás vagyok, hogy az elmúlt negyed évszázad alatt több, mint 70 előadásban játszhattam megannyi izgalmas karaktert és remek főszerepet szeretett színházamban. Ebben az évben játszhattam el eddigi életem talán legnehezebb és legfantasztikusabb szerepét A király beszéde című előadásban, belesűrítve mindazt a tudást, amit színészként az elmúlt 30 évben elsajátítottam. Azért a sok szeretetért, dicséretért, ölelésért, amit az azóta eltelt hónapokban kapok, örökké hálás leszek. Köszönöm Zala Megye. Köszönöm Zalaegerszeg.

Örökké önökért, örökké értetek.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában