Ismerd meg Zalalövőt!

2022.10.09. 12:00

Városismereti túra, gyönyörű őszi időben Zalalövőn

A korábbi évekhez képest némileg kisebb érdeklődés mellett, de ismét sikeresen rendezte meg Ismerd meg Zalalövőt! túráját a helyi Tájház Egyesület. A szombat délutáni program a Borosán-völgyből indult, s a Petőfi utcai néprajzi emléknél ért véget.

Gyuricza Ferenc

A szombati programon részt vevő csapatok közül kettő a Borosán-völgyi keresztút egyik stációjánál

Fotó: Gyuricza Ferenc

Képaláírás: A szombati programon részt vevő csapatok közül kettő a Borosán-völgyi keresztút egyik stációjánál Fotó: Gyuricza Ferenc  

A résztvevőkre a túra során öt állomás várt, ezeken a részben, annak környezetéről, részben az adott helyhez kapcsolódó általános ismereteikről kellett számot adniuk a résztvevőnek, de voltak ügyességi feladatok is. Mindez azt szolgálta, hogy az érdeklődők még mélyebb tudásra tegyenek szert a várost illetően. A program sikeres lebonyolításához a Zalalövői Borbarát Kör Egyesület is csatlakozott.

- Családokat, baráti társaságokat, utcaközösségeket, munkahelyi kollektívákat vártunk, s azt kértük a résztvevőktől, hogy minimum négy fős csapatokat alkossanak – mondta Komáromi István, a szervező Zalalövői Tájház Egyesület elnöke. – A legaktívabb ezúttal a természetjáró Menő Manó csoport volt, akik több csapatot is indítottak.

- Ez már a harmadik alkalom, hogy részt veszek ezen a programon – mondta Dóra Erika, aki szintén a Menő Manó csoport tagjaként nevezett társaival. – Nagyon jó időnk van, ősszel amúgy is gyönyörű a természet, jól esik a mozgás. Amin nagyon meglepődtem, hogy bár 46 éve élek Zalalövőn, de a túra során még így is kaptam új információkat a városról, fedeztem fel számomra újdonságot jelentő érdekességeket.

Címkék#túra#ismer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában