A helyi közösségek életét segítik a beruházások

2022.10.27. 19:30

Utat avattak Alibánfán és Pókaszepetken

Csütörtökön délelőtt a legújabb fejlesztéseket adta át két zalai településen Nagy Bálint, a térség országgyűlési képviselője, beruházási államtitkár. Alibánfán a Deák és az Ady utca újult meg, Pókaszepetken pedig mezőgazdasági utat aszfaltoztak.

Mozsár Eszter

Alibánfán a templom melletti út szépült meg, felvételünkön Blaskovivcs László és Nagy Bálint

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Alibánfán Blaskovics László polgármester köszöntötte a megjelenteket, aki elmondta, a faluközpont megszépülésével amolyan szakrális és közösségi térré alakulhat a templom melletti terület, ahova még egy hősi emlékművet szeretne építeni a falu vezetése. A Magyar falu program segítségével a Deák Ferenc utca és a faluház előtti tér több mint 16 millió forintból szépült meg. A Belügyminisztérium által kiírt pályázaton ugyancsak 16 millió forintot kaptak, amiből 650 méter hosszúságban a szomszédos Ady Endre utcát újították fel.

Nagy Bálint hozzátette, a kormányzat célkitűzésének megfelelően ezek a támogatások a helyiek valós problémáit oldják meg. A politikus hangsúlyozta, a gazdasági és társadalmi nehézségek ellenére célszerű mindig előre tervezni, optimistának lenni, különösen azért, mert a Magyar falu program mindenképpen folytatódni fog.

Pókaszepetken mezőgazdasági utat avattak. Középen Pál György ügyvezető (Zalaagrár Kft.), Nagy Bálint és Tóth András polgármester
Forrás: Halász Gábor

Pókaszepetken a közelmúltban felújított, a község tulajdonában lévő 3,2 kilométer hosszú külterületi mezőgazdasági utat avatták fel. A Belügyminisztérium pályázatán 300 millió forintot nyertek a beruházásra, amit 15 millió forinttal egészített ki az önkormányzat. A terület vízelvezetését is megoldották. A beruházás az itt található cégek, gazdasági ingatlanok könnyebb elérhetőségét teszi lehetővé, tájékoztatta lapunkat Tóth András polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában