Program közel 40 ellátottnak

2022.10.28. 10:30

Tökfaragás a szolgáltató központban Becsehelyen

A Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Kivi Szolgáltató Központjában „Tök jó hét” programsorozat keretében csütörtökön tökfaragást tartottak, melyen 4 támogatott lakhatást biztosító lakóotthon közel 40 fő ellátottja vett részt.

Benedek Bálint

Az ellátottak a fejlesztő pedagógusok segítségével töklámpásokat faragtak

Fotó: Szakony Attila

Baranyai Tamás, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény megbízott intézményvezetője elmondta: a tematikus héten több programot szerveztek az ellátottaknak, például verseket mondtak, de készítettek ajándéktárgyakat is. Ezenkívül mindenszentek ünnepéhez kapcsolódva a kollégáik irányításával töklámpásokat faragtak, melyekből a szolgáltatóház előtti területen egy kiállítást is összeállítanak.

- A korábbi évek kormányzati döntéseinek megfelelően bentlakásos intézményekből az arra alkalmas lakókat támogatott lakhatási formákban, családi házakban, Nagykanizsán lakásokban helyeztük el, nyilván felügyelettel, de mégis a társadalmi beilleszkedést segítve - folytatta. - A lakók reggelente elfoglaltságként a becsehelyi szolgáltató központban végzik a napi tevékenységüket készségüknek és képességüknek megfelelően. Az ilyen kézműves foglalkozások, mint a tökfaragás, inspirálják, új élményekkel töltik fel a szürkébb hétköznapjaikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában