Több mint hatvan komplett szettet osztanak ki

2022.10.18. 16:30

Esővízgyűjtő tartályokra lehet pályázni Gyenesdiáson

Három és fél millió forintot nyert Gyenesdiás a Klímabarát Települések Szövetségének Life Logos 4 Waters című pályázatán esővízgyűjtő tartályok, növénykondicionálók és palánták kiosztására.

Péter B. Árpád

A víztartályra azok pályázhatnak, akik vállalják, hogy kertjükben öt éven át legalább 10 négyzetméteren idényzöldséget termesztenek Fotó: Illusztráció

Gyenesdiás önkormányzata 62 darab komplett, 210 literes – csappal, ereszcsatorna-bekötővel és talpazattal rendelkező – antracitszürke esővízgyűjtőre hirdet pályázatot, a nyertesek a szett mellé 5 éven át növénykondicionálót, továbbá jövő tavasszal zöldség- és fűszernövénypalántákat is kapnak.

A pályázatokat október 20-tól lehet beadni, a kérelmekről – egyszerűsített eljárásrend szerint, a beadás sorrendjében – a település polgármestere dönt. A szükséges dokumentumokat legkésőbb november 18-ig lehet benyújtani az önkormányzatnál.

A víztartályra azon állandó lakosok pályázhatnak, akik vállalják, hogy saját kertjükben öt éven át legalább 10 négyzetméteren idényzöldséget termesztenek, s ez idő alatt legalább tíz, a kertbarát kör által szervezett előadáson részt vesznek, illetve a szeptemberi Burgonyanapra bemutatókosarat visznek

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában