Hagyomány

2022.10.24. 19:30

Idősek napja megemlékezéssel a besenyői városrészben

Szombaton délután megtelt ünneplőkkel a zalabesenyői közösségi ház nagyterme - a városrészben immár évtizedes hagyomány, hogy a nyugdíjas lakosság köszöntésekor fejet hajtanak az általuk még átélt legfontosabb esemény, az 1956-os forradalom és hőseinek emléke előtt is.

A Szivárvány Dalkör idézetekkel, versekkel, dalokkal elevenítette fel az 1956-os forradalom eseményeit

Fotó: Fincza Zsuzsa

A dicső napokra Horváth Miklós, a Besenyő a 2000-es Években Alapítvány elnöke emlékeztetett, majd a Szivárvány Dalkör korabeli újságcikkekből, beszédekből összeállított idézetekkel, versekkel, dalokkal elevenítette fel az 1956. október 23-án, s azt követő napokban történteket. A szépkorú besenyői polgárokat Gecse Péter alpolgármester, a településrészi önkormányzat vezetője köszöntötte, felhívva a figyelmet a városi önkormányzat idősek érdekében tett erőfeszítéseire és az idősek hónapja tiszteletére szervezett rendezvényekre. A Besenyői Baráti Kör nevében Semetkéné Szipőcs Erika, Koller István és Horváth Miklós mondott verset, a Szivárvány Dalkör pedig dalokkal érzékeltette, milyen vidám a városrészben a szeniorok élete. Az ünnepség süteményezéssel és baráti beszélgetéssel zárult.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában