Szedd magad!

2022.10.19. 17:26

Datolyaszilvát szüretelnek Becsehelyen

Ötödik alkalommal tartanak datolyaszilva (káki) „Szedd magad!” elnevezésű családi fesztivállal színesített szüretet október 22-én (szombat) és 23-án (vasárnap) 8 és 16 óra között a település 1,7 hektáros ültetvényén a Gerecse-hegyháton.

Benedek Bálint

Harcz Balázs (balról) és Harcz Endre a datolyaszilvafák között

Forrás: ZH

Harcz Endre és testvére, Harcz Balázs még 2014-ben telepítette az első fákat, melyek száma mára elérte az ezret. Elmondták: sokan keresnek családostul szabadtéri, természetközeli programot ősszel. A káki május végén virágzik, október végére a gyümölcsben a nyár minden energiája benne van. Mivel sokan nem tudják pontosan, miképp kell fogyasztani ezt a gyümölcsöt, ezért kóstolást is tartanak, a különféle módszerekkel megérlelt kákit lehet megízlelni. Eddig minden évben korlátozásokat vezettek be a szedésekor, mivel nem volt elég datolyaszilva a fákon. Ez megváltozott: bő termést ontanak a fák, melyekről korlátlan mennyiségben lehet szüretelni. Idén zalai ételekkel várják a messziről érkezőket, akik dödöllét és prószát is kóstolhatnak, míg a gyerekeket arcfestéssel és kincskereséssel várják.

Bő termést ontanak a fák Forrás: ZH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában